top of page

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. År 2020 är det 75 år sedan.

I Sörmland bjuder ABF in till två arrangemang för att uppmärksamma denna dag och hedra minnet av förintelsens offer, ett i Eskilstuna och ett i Stallarholmen.


Vi båda arrangemangen föreläser två tidigare deltagare på utbildningen Folkbildning mot nazism, Sarah Larsson och Kukkamariia Valtola Sjöberg.


- - -


"En resa till dödslägret satte ljuset på kampen för mänskliga rättigheter"

Kukkamariia Valtola Sjöberg, Folkbildare mot nazism, håller på Förintelsens minnesdag en föreläsning om en studieresa till Auschwitz. Föreläsningen innehåller en berättelse om hur det är att stå inför det ofattbara, men också vittnesmål från de som befann sig i lägret när Förintelsen skedde och tips på vad vi idag kan göra för att motverka att liknande saker händer igen.

Vill du lära dig mer och samtidigt också få tips på hur du kan genom små och stora handlingar bidra till ett bra samhälle?

Välkommen till föreläsningen! Måndag 27 januari 2020, kl. 19:00 till kl. 20:00 - biblioteket, Stallarholmen Fri Entré


- - -


"Rösterna de inte kunde tysta"

75 år sedan Auschwitz befriades

Textläsning och musik


Medverkande:

Sarah Larsson, cirkelledare och deltagare i utbildningen "Folkbildning mot nazism"

David Lindström, piano


Måndag 27 januari 2020, kl. 18:00 till kl. 19:30 - ABF-huset i Eskilstuna

Fri entré

bottom of page